
១. កំណត់កម្រិតទទួលទានសាច់ពណ៌ក្រហម៖ សាច់ពណ៌ក្រហមអាចជាមូលហេតុនៃក្លិនខ្លួន ព្រោះពេលខ្លះវាបង្ករឲ្យបំពង់រំលាយអាហារមិនមានសកម្មភាពដែល ធ្វើឲ្យអាហារស្អុយរលួយ ដែលបង្ករឲ្យទៅជាការបញ្ចេញជាតិពុលទៅក្នុងលំហូរឈាម។
២. ចៀសវាងអាហារកញ្ចប់៖ របបអាហារដែលផលិតឡើងពីម្សៅចម្រាញ់ពណ៌ស, ប្រេងដែលមានលាយអ៊ីដ្រូហ្សែន, ស្ករនិងគ្រឿងផ្សំកញ្ចប់ផ្សេងៗ អាចជាមូលហេតុដែលធ្វើឲ្យអ្នកមានក្លិនខ្លួន។
៣. ទទួលទានជាតិសរសៃឲ្យបានគ្រប់គ្រាន់៖ របបអាហារដែលមានជាតិសរសៃទាបអាចបង្ករឲ្យមានបញ្ហាទល់លាមកដែលអាច បង្ករទៅជាក្លិនខ្លួន។
៤. ចៀសវាងអាហារដែលមានជាតិក្លរដូចជាស៊ុតថ្លើមត្រីនិងពពួកសណ្តែក។ អាហារប្រភេទនេះអាចបង្ករឲ្យមានក្លិនខ្លួនចំពោះមនុស្សដែលមិនអាច ធ្វើការបំលែងប្រភេទអាហារទាំងនេះបានល្អ។ ក្លិនខ្លួនឆ្អាបដូចត្រីគឺជាសញ្ញាមួយនៃប្រភេទក្លិនខ្លួនដែល បង្ករមកពីអាហារប្រភេទនេះ។
៥. ចៀសវាងអាហារហិលនិងមានក្លិន៖ ការបរិភោគខ្ទឹមបារាំងខ្ទឹមសនិងអាហារហិលច្រើនអាចធ្វើឲ្យរាង្គកាយ របស់អ្នកបង្កើតក្លិនមិនល្អ។
៦. កំណត់កម្រិតនៃការទទួលកាហ្វេនិងគ្រឿងស្រវឹង។
៧. ជៀសវាងការបរិភោគអាហារបំពងឬដុត៕
៣. ទទួលទានជាតិសរសៃឲ្យបានគ្រប់គ្រាន់៖ របបអាហារដែលមានជាតិសរសៃទាបអាចបង្ករឲ្យមានបញ្ហាទល់លាមកដែលអាច បង្ករទៅជាក្លិនខ្លួន។
៤. ចៀសវាងអាហារដែលមានជាតិក្លរដូចជាស៊ុតថ្លើមត្រីនិងពពួកសណ្តែក។ អាហារប្រភេទនេះអាចបង្ករឲ្យមានក្លិនខ្លួនចំពោះមនុស្សដែលមិនអាច ធ្វើការបំលែងប្រភេទអាហារទាំងនេះបានល្អ។ ក្លិនខ្លួនឆ្អាបដូចត្រីគឺជាសញ្ញាមួយនៃប្រភេទក្លិនខ្លួនដែល បង្ករមកពីអាហារប្រភេទនេះ។
៥. ចៀសវាងអាហារហិលនិងមានក្លិន៖ ការបរិភោគខ្ទឹមបារាំងខ្ទឹមសនិងអាហារហិលច្រើនអាចធ្វើឲ្យរាង្គកាយ របស់អ្នកបង្កើតក្លិនមិនល្អ។
៦. កំណត់កម្រិតនៃការទទួលកាហ្វេនិងគ្រឿងស្រវឹង។
៧. ជៀសវាងការបរិភោគអាហារបំពងឬដុត៕
No comments:
Post a Comment