Wednesday, June 5, 2013

អាហារ​គួរ​ចៀសវាង​ប្រសិនបើ​អ្នក​មិន​ចង់​មាន​ក្លិន​ខ្លួន​

ក្លិន ខ្លួន​របស់​អ្នក​អាច​បង្ករ​ឡើង​ដោយ​កត្តា​ជាច្រើន​ដូចជា​របប​អាហារ​ភេទ អាជីព​អារម្មណ៍ សុខភាព​ការប្រើប្រាស់​ថ្នាំ​និង​ហ្សែ​ន​។ ប្រសិនបើ​អ្នក​មាន​បញ្ហា​ជាមួយ​ក្លិន​ខ្លួន​ហើយ​ថ្នាំ​បំបាត់​ក្លិន​មិនមាន ប្រសិទ្ធភាព​ជួយ​អ្នក វា​ប្រហែល​ជា​ដល់ពេល​ដែល​អ្នក​ត្រូវ​គិត​ពី​របប​អាហារ​ដែល​អ្នក​ទទួល​ទាន ដែល​វា​អាច​ជា​មូលហេតុ​បង្ករ​ក្លិន​ខ្លួន​។​
១. កំណត់​កម្រិត​ទទួលទាន​សាច់​ពណ៌​ក្រហម​៖ សាច់​ពណ៌​ក្រហម​អាច​ជា​មូលហេតុ​នៃ​ក្លិន​ខ្លួន ព្រោះ​ពេល​ខ្លះ​វា​បង្ករ​ឲ្យ​បំពង់​រំលាយ​អាហារ​មិន​មាន​សកម្មភាព​ដែល ធ្វើឲ្យ​អាហារ​ស្អុយរលួយ ដែល​បង្ករ​ឲ្យទៅ​ជា​ការបញ្ចេញជាតិ​ពុល​ទៅក្នុង​លំហូរ​ឈាម​។​
២. ចៀសវាង​អាហារ​កញ្ចប់​៖ របប​អាហារ​ដែល​ផលិត​ឡើង​ពី​ម្សៅ​ចម្រាញ់​ពណ៌​ស​, ប្រេង​ដែល​មាន​លាយ​អ៊ីដ្រូហ្សែ​ន​, ស្ករ​និង​គ្រឿងផ្សំ​កញ្ចប់​ផ្សេងៗ អាច​ជា​មូលហេតុ​ដែល​ធ្វើឲ្យ​អ្នក​មាន​ក្លិនខ្លួន​។​
៣. ទទួលទាន​ជាតិ​សរសៃ​ឲ្យបាន​គ្រប់គ្រាន់​៖ របប​អាហារ​ដែល​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ទាប​អាច​បង្ករ​ឲ្យមាន​បញ្ហា​ទល់លាមក​ដែលអា​ច បង្ករ​ទៅជា​ក្លិន​ខ្លួន​។​
៤. ចៀសវាង​អាហារ​ដែល​មាន​ជាតិ​ក្លរ​ដូចជា​ស៊ុត​ថ្លើម​ត្រី​និង​ពពួក​សណ្តែក​។ អាហារ​ប្រភេទ​នេះ​អាច​បង្ករ​ឲ្យមាន​ក្លិនខ្លួន​ចំពោះ​មនុស្ស​ដែល​មិន​អាច ធ្វើ​ការបំលែង​ប្រភេទ​អាហារ​ទាំងនេះ​បាន​ល្អ​។ ក្លិន​ខ្លួន​ឆ្អាប​ដូច​ត្រី​គឺជា​សញ្ញា​មួយ​នៃ​ប្រភេទ​ក្លិន​ខ្លួន​ដែល បង្ករ​មក​ពី​អាហារ​ប្រភេទ​នេះ​។​
៥. ចៀសវាង​អាហា​រហិល​និង​មាន​ក្លិន​៖ ការបរិភោគ​ខ្ទឹមបារាំង​ខ្ទឹមស​និង​អាហា​រហិល​ច្រើន​អាច​ធ្វើឲ្យ​រាង្គ​កាយ របស់​អ្នក​បង្កើត​ក្លិន​មិនល្អ​។​
៦. កំណត់​កម្រិត​នៃ​ការទទួល​កាហ្វេ​និង​គ្រឿង​ស្រវឹង​។​
៧. ជៀសវាង​ការបរិភោគ​អាហារ​បំពង​ឬ​ដុត​៕

No comments:

Post a Comment

Source: ExchangeRates.org.uk